Betaalbare oplossingen in een professionele jas: ik ontwerp & realiseer websites voor onder andere zzp'ers, bedrijven, verenigingen en stichtingen. Je bepaalt als opdrachtgever zelf of je nauw betrokken wilt zijn of dat je zoveel mogelijk uit handen wilt geven zodat er een eindresultaat ontstaat waar we samen trots op mogen zijn! Dat gaat zo ongeveer als volgt:
stap 1 eerste contact & inventarisatie
Natuurlijk wil je eerst weten met wie je in zee gaat als je een website door mij wilt laten maken en je wilt uiteraard weten wat het kostenplaatje is dat erbij hoort. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Ik kan je vertellen wat ik voor je kan betekenen en ik wil graag van jou weten wat je van mij verwacht. Dat gesprek kan telefonisch, via een online meeting of in een persoonlijke 'live' afspraak. Op basis van de informatie uit deze eerste afspraak maak ik een offerte voor je zodat je weet waar je aan toe bent.
Jouw rol: het helpt als je alvast nagedacht hebt over wat voor website je in gedachten hebt, welke stijl (heb je een logo/huisstijl?), welke doelgroep en wat er zo ongeveer in moet komen.
stap 2 webdesign & structuur
Is de offerte akkoord en wil je met Apestaart in zee? Fijn! Ik ga aan de slag met jouw input om een opzet te maken voor een ontwerp. Natuurlijk neem ik jouw aangedragen ideeën daarin mee maar ook mijn eigen ideeën en adviezen neem ik mee. Ook maak ik een opzet voor de structuur, welke pagina's / menu-items komen in de website. Als het ontwerp klaar is laat ik dat aan je zien. Daar mag jij vervolgens een mening over hebben, en ik pas het ontwerp aan zodat het helemaal bij je past.
Jouw rol: bij de start van het ontwerpproces wil ik graag je logo ontvangen (als je dat hebt) en eventuele foto's of ander beeldmateriaal dat je graag wilt terugzien in de website. Als het ontwerp klaar is is het fijn als je goede, inhoudelijke feedback geeft. Nu kan er nog vanalles veranderd worden, hoe verder in het proces hoe lastiger het kan zijn om (grote) aanpassingen in het ontwerp te maken. Oh en ook niet onbelangrijk: hoe beter je aangeeft wat je wilt hoe beter de het eindresultaat past bij wat je voor ogen had!
stap 3 website wordt gemaakt en gevuld
De websites die door Apestaart worden opgeleverd worden gemaakt in Joomla. Joomla is wereldwijd één van de meest gebruikte systemen om websites mee te bouwen. Ik maak de website op een afgeschermde ontwikkelomgeving, daar krijg je een inlogcode voor zodat je mee kunt kijken met het proces.
Mijn aandachtspunten bij het maken van een website:
- Gebruiksvriendelijke structuur
- Passend bij je huisstijl en verzorgd tot in detail
- Gebruik van duidelijk en mooi beeldmateriaal
- Consistent ontwerp zodat het één geheel is
- Responsive ontwerp, dus goed bruikbaar op elk beeldformaat, van mobiel tot desktop met groot scherm
- Rekening houden met vindbaarheid in Google
- Is alles compleet? Heeft de website alle (wettelijke) nodige informatie zoals een privacyveklaring?
- Veiligheid: de website wordt voorzien van een firewall en een goed werkend backupsysteem
Jouw rol: als je zelf (een deel van) de website wilt vullen dan kan dat. Geen paniek! Je hoeft echt zelf niet een heel nieuw systeem te leren. Als je met Word kunt werken, kun je ook de teksten in je website toevoegen of wijzigen. Bij het maken van de website kijk ik niet alleen naar de gebruiksvriendelijkheid van de website voor de bezoekers maar óók naar hoe jij makkelijk zelf de dingen kunt doen die je wilt doen met je website. Jij bepaalt zelf hoe ver je wilt gaan in het zelf invullen of aanpassen van je website. Je krijgt daar natuurlijk de uitleg bij die nodig is. Wil je helemaal niets zelf doen? Ook geen probleem. Het enige wat dan wél moet doen is het aanleveren van de inhoud. Dan maak ik de complete website voor je.
stap 4 check, check, check!
Als de gehele website klaar is moet er natuurlijk getest worden voordat de website de wereld in gaat. Uiteraard check ik de website op diverse punten en wordt de werking op een groot scherm en op mobiel getest. Zit er een contactformulier in of andere functies? Ook die worden getest op een correcte werking. Waar nodig worden de laatste puntjes op de i gezet.
Jouw rol: als ik alles getest heb een aangepast waar nodig dan vraag ik aan jou om ook een laatste check uit te voeren. Test zelf ook zaken als contactformulieren en of alles er op alle schermen uitziet zoals het hoort. Pas na jouw akkoord wordt de website online gezet.
stap 5 lanceren maar!
Altijd een mooi moment na al het werk wat erin is gaan zitten: alles is gecheckt en akkoord bevonden en de website kan gelanceerd worden. Ik zorg dat de website op het juiste adres komt te staan en voor de hele wereld zichtbaar is. Apestaart kan de hosting en domeinregistratie voor je regelen maar je bent ook vrij om zelf bij een andere provider je hosting te regelen. Let wel op: dat hostingpakket en de domeinnaam moeten wel vooraf geregeld worden, het kan een paar dagen duren voordat je domeinnnam actief is.
Jouw rol: laten weten aan je doelgroep dat je website online staat en genieten :-)
stap 6 onderhoud?
Is alles nu klaar? Nou, een website is eigenlijk nooit helemaal 'af'. Zowel wat inhoud betreft als updates van de gebruikte software: een website blijft doorgaans het best presteren als deze goed onderhouden wordt. Ook daar heeft Apestaart oplossingen voor. Ik adviseer om zeker een veligheidspakket af te sluiten (waarbij je website technisch onderhouden wordt en waarbij er periodieke backups worden gemaakt) en indien gewenst kun je dat uitbreiden met hulp bij het wijzigen of toevoegen van inhoud of functies in de website. Ook hier geldt: wat jij wilt en belangrijk vindt staat voorop. Kijk bij onderhoudspakketten wat Apestaart daarin kan betekenen.
Heb je interesse om een website te laten maken? Of wil je eerst meer informatie, heb je nog vragen? Neem dan contact op.