hosting en domeinnamen: onmisbaar ingrediënt

Omdat hosting en een domeinnaam onmisbare ingrediënten zijn om je website te kunnen publiceren op internet biedt Apestaart deze service ook aan. De pakketten zijn afgestemd op wat er nodig is voor jouw website en sluiten daarom perfect aan. Dat scheelt een hoop zorgen!

 

Neem contact op

webhosting en domeinnamen

Eenvoudige hosting zonder poespas: dat zijn de pakketten die Apestaart biedt. Betrouwbaar en eenvoudig zelf te beheren. In het administratiepanel kun je eenvoudig zelf e-mailadressen aanmaken en beheren (inclusief onbeperkt mailforwarders en autoresponders instellen) en backups maken en terugzetten.

Wat is webhosting?

Om een website zichtbaar te maken op internet moet deze ergens op een server worden bewaard. Die server is verbonden met internet, staat atijd en aan en zorgt voor een veilige verbinding tussen website en bezoeker. Op die server huur je dus een ruimte waar de bestanden van jouw website maar ook je mailbox kan staan. Zo'n server is uitgerust met verschillende softwarepakketten. Dat is lastig vergelijken als je niet precies weet wat je nou eigenlijk nodig hebt voor jouw website. Gelukkig is dat allemaal goed op elkaar afgestemd als je de hosting door Apestaart laat verzorgen. Daar heb je dus geen omkijken naar.

Behalve je website staat er ook je mailbox op. Je kunt zelf extra e-mailadressen aanmaken en instellen, je mag ook aan mij vragen om het voor je te doen, geen enkel probleem. De aangemaakte mailadressen zijn als POP- of IMAP account te gebruiken in elk mailprogramma (denk aan Outlook, Outlook express, Apple mail, Thunderbird etc) en/of te gebruiken via een gebruiksvriendelijke webmail via de browser: Roundcube. Je krijgt alle informatie die je nodig hebt om het mailadres in het programma van jouw voorkeur in te stellen.

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het adres waarop jouw website bereikbaar is op internet. Voor deze website is de domeinnaam apestaart.info. In het hostingpakket kun je ,eerdere mailadressen koppelen aan de domeinnaam: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Domeinnamen zijn met talloze extensies (dus het deel dat achter de punt staat, bijvoorbeeld .nl of .com) te registreren. Als een domeinnaam al bezet is moet je een andere naam verzinnen. Dat kan door een andere extensie te kiezen en/of de naam zelf aan te passen. 

De domeinnaam die je kiest wordt gekoppeld aan de ruimte op de server (de webhosting). Op die manier 'weet' internet op welke server jouw website staat. Dat hoef je niet zelf te doen, Apestaart beheert dit voor je.

Hoe werkt het?

Om bereikbaar te zijn op internet heb je dus zowel een domeinnaam als een hostingpakket nodig. De registratie van een domeinnaam ligt steeds voor 1 jaar vast en wordt zonder tussentijdse opzegging stilzwijgend verlengd. Het gekoppelde hostingpakket sluit daarbij aan. De prijs die je jaarlijks betaalt is de domeinnaam en het hostingpakket. Het is ook mogelijk om meerdere domeinnamen aan 1 hostingpakket te koppelen.

Geef door welke naam je graag vast wilt leggen en dan zoek ik voor je uit of de naam nog vrij is. Mocht dat niet het geval zijn dan zal ik je altijd alternatieve suggesties geven. Je kunt het ook zelf checken op sidn.nl (voor .nl domeinnamen).

Prijzen webhosting en domeinnamen

 

Hosting standaard

geschikt voor de meeste websites

€ 38,00 per jaar

  3GB schijfruimte

∞ dataverkeer

tot 5 mailadressen

1 database

php 7.4 / 8.0 / 8.1 / 8.2

bestel nu

Hosting uitgebreid

geschikt voor webshops en websites met veel data

€ 69,00,- per jaar

10GB schijfruimte

∞ dataverkeer

tot 10 mailadressen

2 databases

php 7.4 / 8.0 / 8.1 / 8.2

bestel nu

Domeinnamen

registratiekosten per jaar

.nl - € 14,50

.be - € 20,00

.com - € 23,50

.eu - € 23,50

.org - € 27,00

.info - € 25,00

.net - € 25,00

.nu - € 36,50

overige domeinen op aanvraag

bestel nu

 

Let op: de kosten van de hosting zijn exclusief domeinnaam, deze prijs komt er nog bij en is afhankelijk van de gekozen extensie.

Contact

Apestaart web & grafisch

Missionarisstraat 15
5038 PG Tilburg

06-10609284
niqui@apestaart.info

Nieuwsbrief ontvangen?