laatste nieuwtjes en interessante tips

De wereld van webdesign en grafisch ontwerp staat nooit stil én is heel breed. Op deze pagina probeer ik met regelmaat nieuws, interessante wetenswaardigheden en handige tips te delen. Doe er je voordeel mee :-)

 

neem contact op

Hoe groen is het internet eigenlijk?

Internet: het klinkt cliché maar internet is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Van contact houden met vrienden en familie tot het runnen van bloeiende bedrijven. We bankieren met internet en zoeken informatie op (wie kan zich nog voorstellen dat je niet op elk moment van de dag een grote vraagbaak als Google kon raadplegen, voor een instant antwoord op ál je vragen?). Maar hoeveel impact heeft dat eigenlijk op onze leefomgeving?

En daar is ook Joomla 5 al!

Waar Joomla 4 jarenlang op zich liet wachten en steeds weer werd uitgesteld, hebben de ontwikkelaars er nu de vaart in weten te houden: vorige week werd Joomla 5 gelanceerd. Hoera! Heel fijn dat Joomla op deze manier de nooit stilstaande ontwikkelingen in webdesignland kan bijhouden. Maar hoe zit het nou met migreren?

het einde van joomla 3

Joomla 3 en de veiligheidsrisico's

Eerder dit jaar schreef ik al over het einde van Joomla 3. En sinds een maand is het zover: officieel heeft Joomla 3 nu de status 'End of Life' gekregen. Wat betekent dat precies? Stopt je website nu met werken?

4 redenen om je website te onderhouden

Herken je dat? Heb je een website laten maken door een professional, is 'ie klaar, maar dan blijkt dat in de praktijk toch een beetje anders te zijn. Een website heeft namelijk onderhoud nodig.

Eindelijk weer Joomladagen!

Na een aantal jaar van afwezigheid zijn ze op 12 en 13 mei weer terug: de nederlandse Joomladagen. En wel in Tilburg deze keer, is dat even makkelijk!

6 vragen over updaten naar Joomla 4

Als je een website hebt die gemaakt is met Joomla dan kan het bijna niet anders dan dat je gehoord hebt dat er een nieuwe versie is: Joomla 4. Er is (erg) lang gewerkt aan deze nieuwe versie en de release heeft meerder keren vertraging opgelopen, maar het resultaat mag er zijn!

Contact

Apestaart web & grafisch

Missionarisstraat 15
5038 PG Tilburg

06-10609284
niqui@apestaart.info

Nieuwsbrief ontvangen?